Chirurgijos profilio skyriaus slaugytojų veikla, valdant hospitalines infekcijas
Slauga. Mokslas ir praktika viršelis 2020 Nr. 9 (285)
Mokslinis recenzuotas straipsnis
Laura Gauryliūtė
Klaipėdos universitetas; Respublikinė Klaipėdos ligoninė
Nijolė Galdikienė
Klaipėdos valstybinė kolegija
Publikuota 2020-09-28
PDF

Reikšminiai žodžiai

hospitalinė infekcija
infekcijų valdymas
slaugytojų veikla
chirurgijos profilio skyrius

Kaip cituoti

Gauryliūtė, L. and Galdikienė, N. (2020) “Chirurgijos profilio skyriaus slaugytojų veikla, valdant hospitalines infekcijas”, Slauga. Mokslas ir praktika, 1(9 (285), pp. 1–7. Available at: https://www.zurnalai.vu.lt/slauga/article/view/19914 (Accessed: 19 April 2024).

Santrauka

Hospitalinės infekcijos yra bene didžiausia sveikatos problema, susijusi su sveikatos priežiūros paslaugų teikimu visame pasaulyje. Higienos instituto duomenimis, hospitalinės infekcijos yra dažniausias nepageidaujamas įvykis (30,7 proc.) asmens sveikatos priežiūros įstaigose. Dažnai klausiama, ar galima išvengti hospitalinių infekcijų? Visiškai užkirsti kelio hospitalinei infekcijai neįmanoma, galima tik sumažinti jos riziką, nes gydymo įstaigoje visada yra ir bus infekcijų turinčių asmenų, o mikroorganizmai lengvai plinta per rankas, orą bei kitus paviršius. Bendrosios praktikos slaugytojų žinių lygis, elgesys ir kompetencija yra labai svarbūs hospitalinių infekcijų prevencijai.

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad beveik visi chirurginio profilio skyriuose dirbantys bendrosios praktikos slaugytojai turi pakankamai žinių apie hospitalines infekcijas ir geba įvertinti rizikos veiksnių svarbą.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.